Японският технологически гигант Panasonic обяви, че ще премести своята европейска

...
Японският технологически гигант Panasonic обяви, че ще премести своята европейска
Коментари Харесай

Panasonic напуска Лондон заради Brexit

Японският технологически колос Panasonic разгласи, че ще реалокира своята европейска централа от Лондон в Амстердам поради Brexit. Решението е взето поради терзанията, че откакто Англия напусне Европейски Съюз, ще има по-малък достъп до артикули и пазара на труда. Това написа Daily Mirror, представен от " Фокус ".

Британският народен представител от Лейбъристката партия Чука Умуна съобщи, че решението на „ Панасоник “ демонстрира, че е належащо да се свика референдум за окончателното съглашение за Brexit.

„ Това е следващ образец, в който скъпа компания напуща Англия поради Brexit и към момента консерваторите пропущат сигналите на бизнеса “, съобщи той.

Според доктор Кармен Стоян от университета в Кент и други компании ще последват Panasonic.

„ Brexit доближава скоро и от ден на ден непознати вложители ще реалокират европейските си централи отвън Англия в континента “, уверена е тя.

„ Тенденцията ще продължи. Парадоксът е, че един от спусъците на решението на японската компания е решението да понижим корпоративните налози, една от ограниченията, които трябваше да направи Англия по-примамлива за вложения след Brexit. Но ниските корпоративни налози могат да привлекат вложителя, в случай че има други предпоставки. Например американските и японските вложители откриват своите централи във Англия като плацдарм за по-нататъшно вложение в европейския Единен пазар “, изясни специалистът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР