Японският технологичен гигант Тошиба (Toshiba) съобщи, че е получил осем

...
Японският технологичен гигант Тошиба (Toshiba) съобщи, че е получил осем
Коментари Харесай

Тошиба е получила осем предложения за приватизация, които ще разгледа


Японският софтуерен колос " Тошиба " (Toshiba) заяви, че е получил осем оферти за приватизация, както и две оферти за стратегическо съдействие от евентуални сътрудници, заяви ДПА. Предложенията нямат правно обвързващ темперамент.

От " Тошиба " оповестиха, че след оценка на предложенията ще изберат евентуалните сътрудници, които да бъдат поканени за завършване на процеса, допустимо най-скоро след 183-то годишно общо заседание на акционерите на компанията, планувано за 28 юни.

Технологичният производител означи, че след юли 2022 година ще даде на определените евентуални сътрудници опция за надлежна инспекция и ще изиска от тях да показват правно обвързващи оферти, като се вземат поради полемиките за ограничения за повишение на корпоративната стойност на компанията и за увереността, че всяка договорка ще бъде фактически извършена.

В презентация пред вложители от " Тошиба " обявиха, че чакат през фискалната 2030 година оперативните доходи на компанията да доближат 600 милиарда йени (4,6 милиарда долара), а чистите й продажби да възлизат на 5 трилиона йени (38 милиарда долара).

Компанията регистрира оперативни доходи от 159 милиарда йени (1,2 милиарда долара) и чисти продажби от 3,34 милиарда йени (25 милиона долара) през фискалната 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР