Японският стартъп Ispace събра $90 млн. за изпращането на апарат

...
Японският стартъп Ispace събра $90 млн. за изпращането на апарат
Коментари Харесай

Японци ще рекламират върху... Луната

Японският стартъп Ispace събра $90 млн. за изпращането на уред в лунната орбита, който ще се трансформира в първа стъпка за основаването на „ лунната стопанска система “.

Щом галактическият уред „ прилуни “, всички искащи, включително компании, като Japan Airlines Co. и Tokyo Broadcasting System Holdings, ще могат да получат шанса да разположат рекламни банери на повърхността на естествения сателит на Земята, оповестява Profit.bg.

Проектът на японския стартъп се оказа толкоз известен, че с изключение на частни компании, в него взеха решение да влагат Банката за развиване на Япония и спонсорираната от страната иновационна компания INCJ.

Такеши Хакамада, началник на стартъпа, съобщи, че логотипи ще се разполагат върху галактически кораби и всъдеходи. В случай на сполучливо преземяване, ще има рекламни табла и на самата Луна.

Ispace възнамерява да сътвори като краен резултат „ лунна стопанска система “. Хакамада признава, че за постигането на тази цел ще е належащо най-малко десетилетие.

„ Хората се стремят към звездите, не с цел да станат небогати. Поради това е значимо да се основава стопанска система в Космоса “, добавя ръководителят на Ispace.

Генерираните от стартъпа пари ще бъдат ориентирани към развиването на галактическата технология Ispace. От 2021 година компанията има желание да провежда експедиция за търсене на вода, с цел да създава водородно гориво и да сътвори лунни селища, оповестява The Daily Mail.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР