Японският производител Yamaha бе наказан с отнемане на 50 точки

...
Японският производител Yamaha бе наказан с отнемане на 50 точки
Коментари Харесай

Yamaha бяха наказани за нелегални промени по двигателя си в MotoGP

Японският производител Yamaha бе осъден с лишаване на 50 точки в конструкторския шампионат в клас MotoGP, откакто бе намерено, че е подменил дефектни клапани в своите елементи без нужното позволение.

Нуждата за тази замяна с друга спецификация клапани пристигна след откриващата сезона Гран При на Испания, когато японците имаха голям брой механически проблеми със своите мотори. Тъй като клапаните са друга спецификация по отношение на тези, които са били предоставени за хомологация през месец май, е било нужно да се получи утвърждението на всички техни противници за тяхната замяна. Това обаче не е било направено и в този момент японците биват наказване съществено.

Освен отнемането на точки в конструкторския шампионат, заводския тим на Yamaha, както и този на Petronas Yamaha SRT също получиха наказване в отборните шампионати, като това на Yamaha е в размер на 20 пункта, а малайзийския състав му бяха отнети 37.

Нито един от четиримата водачи употребяващи мотоциклети на японците не бе осъден с лишаване на точки, което остава Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT), Маверик Винялес (Yamaha) и Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) в битката за купата през странния сезон 2020.

В нея водач три кръга преди края е Жоан Мир (Suzuki), който води с 14 точки пред Куартараро и 19 пред Винялес.

А след наказванията си в другите два шампионата, Yamaha към този момент се намира на трето място при производителите с пасив от 13 точки по отношение на Ducati. При тимовете Petronas Yamaha SRT резервира второто си място, само че към този момент с закъснение от 44 пункта по отношение на Suzuki, до момента в който заводския отбор на японците се смъкна от четвърто на пето място, като изостава с една точка от четвъртия KTM и 86 от водача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР