Японският производител Nissan има готов план на действие, ако след

...
Японският производител Nissan има готов план на действие, ако след
Коментари Харесай

Nissan може да напусне Европа заради Brexit

Японският производител Nissan има подготвен проект на деяние, в случай че след напускането на Европейски Съюз от Англия докара до увеличение на митата на новите коли. В подобен случай компанията ще изостави пазара на континентална Европа, оповестява вестник Financial Times.
По данни на изданието, реализирането на новата тактика на Nissan ще започва при започване на 2021 година, когато изчита настоящите търговски съглашения сред Европейски Съюз и Англия. Този проект включва закриване на завода на марката в Барселона и преустановяване на взаимното произвеждане на нови автомобил с Renault във Франция.
Заводът в английския град Съндърланд не е застрашен от закриване. В това дружество се създават известните кросоувъри Juke и Qashqai, а също по този начин и електрическият автомобил Leaf. Вероятно в него ще бъдат преместени компактният хечбек Micra и кросовърът X-Trail.
Този ход ще помогне на Nissan да избегне високите мита за внасяни на Острова коли и ще усили конкурентноспособността на марката. Очаква се, пазарният дял на марката във Англия даже да нарасне от сегашните 4 до 20%.
В същото време концернът BMW Group разгласи, че стопира създаването на новото потомство на хечбека Mini. Баварският производител е притежател на британската марка още от 1994 година, а през тази година трябваше да пусне на пазара новото потомство на модела. Споровете по Брекзит обаче накараха BMW да " замрази " създаването на автомобила.
Нещо повече, в случай че бъдат въведени високи мита на новите коли, създавани на Острова, BMW ще изтегли производството на Mini от завода в Оксфорд и ще го насочи към фабриката си в Роден (Холандия).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР