Японският производител Mazda ще представи на домашния си салон в

...
Японският производител Mazda ще представи на домашния си салон в
Коментари Харесай

По-нисък разход и повече тяга за Mazda

Японският производител Mazda ще показа на домашния си салон в Токио два концептуални модела, а по този начин също и нов бензинов мотор от фамилията Skyactiv-X. Интересното за последния е, че ще е с така наречен безискрово възпламеняване на горивото.

Основният концептуален модел ще е стилен хечбек, предходник на новата Mazda 3, който ще показва бъдещите технологии на японците. Под капака ще се инсталира нов мотор от семейство Skyactive-X. Според японците новите мотори ще са с 30% по-икономични, като ще разполагат и с 30% по-висок въртящ миг.

Японците обаче признават, че на този стадий не могат да се откажат изцяло от запалителните свещи и ще могат да възпламеняват горивната примес без тях единствено при ниски обороти на мотора. Когато натоварването стане по-голямо в деяние ще се включат общоприетите свещи. Този елемент обаче се явява нещо като временен.

Втората концептуална разработка ще е купеобразен седан с четири порти, който ще покаже новият дизайн на марката и в частност - развиването на философията Kodo. Към момента няма друга информация за втората премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР