Японският престолонаследник започва посещение във Виетнам, отбелязвайки 50 години дипломатически отношения

...
Японският престолонаследник принц Акишино, по-малкият брат на император Нарухито, се
Коментари Харесай

Японският престолонаследник принц Акишино, по-малкият брат на император Нарухито, се срещна с вицепрезидента на Виетнам Во Тхи Ан Суан когато започна посещението си в Ханой за отбелязване на 50-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете нации

От HAU DINH Associated Press 21 септември 2023 г., 1:11 ч. Виетнамският вицепрезидент Во Тхи Ан Суан в четвъртък, когато започна посещението си в Ханой за отбелязване 50-ата годишнина на дипломатическите отношения между двете нации.

Посещението на Акишино и съпругата му, престолонаследничката принцеса Кико, идва в момент, когато Токио настоява да задълбочи връзки с Югоизточна Азия и други нововъзникващи нации за справяне с регионалните и глобални предизвикателства.

Акишино подчерта значението на връзките между двете нации на пресконференция в Япония миналата седмица и каза: „Надявам се, че можем да допринесем като част от усилията за насърчаване на приятелските отношения между двете страни.“

Двойката също положи венец на мавзолея на първия президент на Виетнам, Хо Ши Мин, и са планирани да се срещнат с президента Во Ван Туонг, преди да отпътуват за Хой Ан в централен Виетнам.

Пътуването е третото на Акишино до Виетнам след предишни посещения през 1999 г. и 2012 г.

Двустранната търговия между двете страни беше близо 50 милиарда долара миналата година, което прави Япония четвъртият по големина търговски партньор на Виетнам.

Посещението на двойката идва три месеца след като император Нарухито и съпругата му Масако посетиха Индонезия, тазгодишното председателство на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, тъй като АСЕАН и Япония отбелязват 50 години приятелство. Япония е най-големият доставчик на официална помощ за развитие на Индонезия, според Министерството на външните работи на Япония.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР