Японският премиер заяви, че страната му ще сформира космическо отбранително

...
Японският премиер заяви, че страната му ще сформира космическо отбранително
Коментари Харесай

Япония създава звено за защита от космически заплахи и технологии

Японският министър председател съобщи, че страната му ще образува галактическо отбранително звено , което да пази от евентуални закани , защото противници създават ракети и други технологии , а новото звено ще работи в тясно съдействие с американските си сътрудници , неотдавна стартирани от Доналд Тръмп, оповестява АП.

Мисията за галактическото пространство ще стартира през април като част от силите за въздушна самоотбрана на Япония , разгласи министър председателят Шиндзо Абе в тирада, с която бе маркирано началото на парламентарната сесия за годината.

Япония също би трябвало да се пази от закани в киберпространството и от електромагнитни разстройства на японските спътници . Нараства опасенията, че Китай и Русия търсят способи да се намесят, деактивират или унищожат спътниците.

" Ние ще укрепим фрапантно качествата и системата, с цел да подсигуряваме предимство " в тези области, добави той.

Космическото звено ще бъде добавено към съществуваща въздушна във база Фучу в западните покрайнини на Токио и ще действа изцяло от 2022 година Ролята на галактическото звено е да реализира сателитна навигация и връзки за други войски .

През декември кабинетът на Абе утвърди бюджет от 460 млн. $ за планове, свързани с космоса , в очакване на утвърждение от Народното събрание.

Отделът ще си сътрудничи с американското галактическо командване , което Тръмп сътвори през август, както и с японската организация за галактически изследвания и японската организация за аерокосмически изследвания.

Абе упорства силите за самозащита на Япония да разширят интернационалната си роля и качества посредством усилване на съдействие и съгласуемост на оръжията със Съединени американски щати, защото от ден на ден работи дружно с американските войски , до момента в който се усилват и терзанията за възходящите благоприятни условия на Китай и Северна Корея .

По време на честване на 60-ата годишнина от подписването на Договор за сигурност , даде обещание да ускори потенциала и съдействието на Япония със Съединени американски щати , в това число в региона на космоса и киберсигурността.

В знак на топене на до неотдавна напрегнатите връзки на Япония с Южна Корея , Абе съобщи, че възнамерява да си сътрудничи тясно със страната и Съединени американски щати при справяне със сериозната обстановка за сигурността в Североизточна Азия.
 В Русия следят деликатно за ракети с дребен и междинен обхват в Япония
В Русия следят деликатно за ракети с дребен и междинен обхват в Япония

Споразумението Вашингтон-Токио навършва 60 година и може да породи нови затруднения

Той дефинира Южна Корея за " най-важният комшия ", общоприета фраза, която употребява, до момента в който връзките им бързо се утежниха през последните две години поради ВСВ и търговски разногласия.

Абе повтори настояването си в понеделник, Южна Корея да позволи въпроса за компенсацията за корейските служащи по време на колониалното ръководство на Япония през 1910-1945 година

Абе съобщи, че е решен да уреди " злополучното минало на Япония " със Северна Корея преди да изтече мандатът му идната година.

Той повтори желанието си да организира договаряния с водача на Северна Корея Ким Чен-ун без изискванията, които изиска в предишното - нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров и решение на десетилетния въпроса за отвличанията на японски жители от Северна Корея.

Част от проекта на Абе е да реализира своята цел да преразгледа квалифицираната от САШ конституция на Япония , която не разрешава потреблението на мощ при споразумяване на интернационалните разногласия .

Въпреки опитите на Абе, възможностите за проверка избледняват заради липса на публичен интерес и фокуса на опозицията върху други спорни въпроси, като изпращане японски Военноморски сили в Близкия изток.
 Китай: Съединени американски щати милитализират космоса
Китай: Съединени американски щати милитализират космоса

С оправданието за закани от други страни Съединени американски щати преобладават в Космоса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР