Японският премиер Йошихиде Суга обеща да продължи подготовката за провеждането

...
Японският премиер Йошихиде Суга обеща да продължи подготовката за провеждането
Коментари Харесай

Японският премиер обеща да продължи подготовката за Олимпиадата въпреки коронавируса

Японският министър председател Йошихиде Суга даде обещание да продължи подготовката за провеждането на Олимпийските игри в Токио това лято, макар засилващото се неодобрение в обществото в миг, когато страната се бори с разпространяването на пандемията, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица министърът на промените и администрацията Таро Коно съобщи, че Игрите може да не се проведат съгласно проектите. Той стана първият член на кабинета, изразил подозрение в провеждането на събитието. По-рано медийни изследвания демонстрираха, че съгласно близо 80 на 100 от японците Олимпийските игри, които към този момент бяха отсрочени с една година поради пандемията, би трябвало да бъдат отсрочени още веднъж или анулирани напълно.

" Ще продължим с подготовката, решени да създадем непробиваеми ограничения за предотвратяване от заразяване и да проведем събитие, което може да даде вяра и храброст на света ", съобщи Суга в тирада преди началото на парламентарно съвещание.

Япония беше наранена по-слабо от пандемията от доста други развити стопански системи, само че неотдавнашното повишаване на броя на случаите я накара да затвори границите си за чужденци без непрекъснато жителство и да разгласи изключително състояние в Токио и други огромни градове. Подкрепата за премиера се срина и той е изложен на рецензии, че реакцията на неговото държавно управление за битка с пандемията е прекомерно мудна и непоследователна.

Днешното изказване на японския министър председател повтаря обещанието на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, че Олимпийските игри в Токио ще бъдат " светлина в края на тунела " в битката против ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР