Японският премиер Шиндзо Абе обяви победа за управляващата си коалиция

...
Японският премиер Шиндзо Абе обяви победа за управляващата си коалиция
Коментари Харесай

Коалицията на японския премиер победи в битката за Горна камара на парламента

Японският министър председател Шиндзо Абе разгласи победа за ръководещата си коалиция на изборите в Горната камара на Народното събрание и даде обещание да резервира живи проекти за изменение на пацифистката конституция на страната.

 © БГНЕС
С резултатите, 64-годишният Абе, който е на път да стане най-дълго работилия министър председател на Япония, се стреми да укрепи мандата си преди основното нарастване на налога върху потреблението по-късно тази година, дружно с комерсиалните договаряния с Вашингтон.

" На ръководещите партии беше обещано болшинство, защото хората взеха решение да ни призоват да настояваме твърдо за политики на стабилната политическа основа ", сподели Абе пред публичния оператор NHK. " Искам да извърша надеждно техните упования ", добави той в централата на своята Либерално-демократическа партия.

Почти несъмнено е, че Абе ще остане на власт до ноември, когато ще сложи връх като най-дълго управлявал японски министър председател, който към този момент принадлежи на Таро Кацура, имал три мандата сред 1901 и 1913 година
 Шиндзо Абе остава отпред на Япония до 2021 година Шиндзо Абе остава отпред на Япония до 2021 година
Шиндзо Абе беше избран отново за водач на японската Либерално-демократическа партия. Така той ще може да остане отпред на страната до 2021 година и ще счупи р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР