Японският премиер Шиндзо Абе обеща днес да предприеме необходимите политически

...
Японският премиер Шиндзо Абе обеща днес да предприеме необходимите политически
Коментари Харесай

Японският премиер каза, че е готов да защити икономиката от влиянието на коронавируса

Японският министър председател Шиндзо Абе даде обещание през днешния ден да предприеме нужните политически стъпки, с цел да не разреши болестта с ковид да нанесе тежък удар на стопанската система, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Абе сподели, че държавното управление има задоволителни запаси, с цел да прави изключителни разноски, свързани с епидемията.

"Наясно съм обаче, че в случай че вирусът продължи да се популяризира, ще има огромно въздействие върху стопанската система ", сподели Абе пред Народното събрание.

Япония затваря учебните заведения

Икономиката на Япония се сви с най-бързото си движение от близо шест години в тримесечието от октомври до декември. Това се отдава на по-слабото търсене на японски артикули в международен мащаб и на увеличението на налога върху продажбите, довело до спад в потреблението и в разноските на комерсиалните предприятия.

Водещият показател на Токийската фондова борса Никкей-225 се намали през днешния ден с 3,2 % или с близо 700 пункта и до 21 243,86 пункта единствено 10 минути след началото на търговията. По-широкообхватният Топикс загуби 2,6 % и спадна до 1527,5 пункта, съобщи Франс прес.

Промишленото произвеждане в Япония регистрира покачване за втори следващ месец през януари, а безработицата се усили за пръв път от четири месеца, демонстрираха оповестени през днешния ден данни на държавното управление.

Производството се е нараснало с 0,8 на 100 от предишния месец, съобщи ДПА.

Безработицата се е нараснала от 2,2 на 100 през декември до 2,4 % през януари.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР