Японският премиер Шиндзо Абе коментира, че огнището на коронавирус в

...
Японският премиер Шиндзо Абе коментира, че огнището на коронавирус в
Коментари Харесай

Япония още не е готова да обявяви извънредно положение

Японският министър председател Шиндзо Абе разяснява, че огнището на ковид в страната му не е достигнало точка, която изисква той да разгласи изключително състояние като Съединени американски щати и елементи от Европа , оповестява Асошиейтед прес.

Той сподели, че инфекцията на глава от популацията в Япония е доста по-ниска спрямо други страни , макар че обстановката е към момента променлива и Япония би трябвало да остане нащрек. " В момента нямаме обстановка, която да изисква изключително състояние ".

Глобалната стопанска система бе мощно наранена от пандемията и това включва Япония , добави министър председателят, обещавайки незабавно да приложи стопански ограничения от пакет от 4 милиарда $ .

Японският парламент одобри закон, привързан с време, който разрешава на Абе да разгласи изключително състояние в страната, с цел да предприеме ограничения против ковид, само че законът е спорен, защото може съществено да ограничи гражданските права .

Япония има 1413 доказани случая, в това число 697 от круизен транспортен съд, дебаркирал в страната. Има 28 смъртни случая, от които седем са някогашни пасажери на кораба - в това число един британец.
 В Япония мислят за отсрочване на Лятната Олимпиада
В Япония мислят за отсрочване на Лятната Олимпиада

Гърция възпламенява олимпийския огън без фенове и журналисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР