Японският премиер отива на среща с Байдън в Белия дом.

...
Японският премиер отива на среща с Байдън в Белия дом.
Коментари Харесай

Японският премиер отива на среща с Байдън в Белия дом

Японският министър председател отива на среща с Байдън в Белия дом. На срещата, която ще се състои на 13 януари американският президент и Фумио Кишидаще разискват въпроси, свързани с стопанската система и сигурността, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на президентската администрация.

На срещата се чака да бъде разисквана нуклеарната и ракетната стратегия на Северна Корея на фона на опасения от нов нуклеарен опит от страна на Пхенян. Двамата ръководители ще дискутират също стопански въпроси, нахлуването на Русия в Украйна, изменението на климата и стабилността в региона на Тайванския пролив, посочи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

" Президентът Байдън ще удостовери цялостната си поддръжка за неотдавна огласената от Япония тактика за национална сигурност, за председателството на Япония на групата Г-7 и за мандата й като променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи Жан-Пиер. " Лидерите ще извърнат внимание на невиждано здравия американско-японския съюз и ще дефинират курса на партньорството си през идната година ", добави тя.

Последната среща на Байдън и Кишида беше в Бали, Индонезия, при присъединяване им във форума на върха на Г-20 през ноември предходната година, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР