Японският премиер Фумио Кишида отмени планираното си четиридневно пътуване до

...
Японският премиер Фумио Кишида отмени планираното си четиридневно пътуване до
Коментари Харесай

Премиерът на Япония отмени пътуване до Централна Азия и Монголия заради предупреждение за голямо земетресение

Японският министър председател Фумио Кишида анулира плануваното си четиридневно пътешестване до Казахстан, Узбекистан и Монголия, защото рискът от евентуално мощно земетресение в обширна зона в Тихия океан до централна Япония се е нараснал, заяви японската метеорологичната организация, представена от Киодо.

Агенцията издаде първата сходна рекомендация за регионите към падината Нанкай часове след земетресението с магнитуд 7,1, което през вчерашния ден раздруса югозападната част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като участва на гала за мир в Нагасаки във връзка 79-ата годишнина от американската атомна бомбардировка, Кишида съобщи на конференция в града, че е отменил пътуването в чужбина, с цел да се „ концентрира върху реакцията на държавното управление и разпространяването на информация " по отношение на евентуалното огромно земетресение.

„ Като почитан чиновник, отговарящ за ръководството на рецесии в страната, като спомагателна защитна мярка би трябвало да остана в Япония най-малко към седмица ", а метеорологичната организация приканва обществеността да се приготви за подобен сюжет, добави Кишида.

Тази вечер се очакваше той да участва на първата в историята на Япония среща на върха с страните от Централна Азия - Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан - в Астана, столицата на Казахстан, и да издаде взаимна декларация.

Планирана беше и среща в понеделник в столицата на Монголия Улан Батор сред японския водач и президента на страната Ухнаагийн Хурелсух и министър-председателя Лувсанамсрайн Оуюн-Ердене.

По данни на държавното управление вследствие на труса от през вчерашния ден в префектура Миядзаки и две прилежащи префектури са регистрирани голям брой ранени и вреди по здания, само че досега няма данни за починали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР