Японският премиер Фумио Кишида е инструктирал министър на културата да

...
Японският премиер Фумио Кишида е инструктирал министър на културата да
Коментари Харесай

Япония започва да разследва църквата на Мун


Японският министър председател Фумио Кишида е инструктирал министър на културата да стартира следствие на Църквата на обединяването (Църквата на Мун), отменяйки първичното си решение, заяви организация Киодо.

Групата се оказа в центъра на публичното внимание откакто някогашният министър председател Шиндзо Абе беше убит през юли от родственик на член на църквата, изпитващ ненавист към религиозната организация и набожен, че Абе е бил неин покровител. Разкритията за метода, по който църквата е насърчавала почитателите си да вършат финансово пагубни дарения и връзките ѝ с членове на ръководещата Либерално-демократическа партия на Кишида, се трансфораха в съществено главоболие за премиера, като поддръжката за неговия кабинет доближи най-ниското си равнище от встъпването му в служба през октомври предходната година.

Разследването значи, че Църквата на обединяването може да загуби статута си на религиозна организация, лишавайки я от данъчни облекчения, макар че към момента ще може да организира религиозна активност.

Преди това администрацията на Кишида прояви нерешителност във връзка с започването на следствие на организацията - учредена от корав антикомунист в Южна Корея през 1954 година и постоянно определяна като фракция - основно заради опасения от нарушение на свободата на изповедание, отбелязва Киодо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР