Японският пилот Юки Цунода остава в отбора на Алфа Таури

...
Японският пилот Юки Цунода остава в отбора на Алфа Таури
Коментари Харесай

Младият японски пилот Юки Цунода ще кара за Алфа Таури и през следващия сезон във Формула 1

Японският водач Юки Цунода остава в тима на Алфа Таури от международния авто шампионат Формула 1 в своята трета поредна година при най-хубавите, оповестиха от отбора и анонсираха новия му контракт за сезон 2023.

Цунода се причисли към тима на Алфа Таури, който е дъщерен на Ред Бул, през предходната година и приключи на 14-о място в генералното класиране. В момента той заема 16-о място шест кръга преди края.

" Юки е доста надарен водач и се разви доста през тази година. Темпото, което демонстрира в последните надпревари, ясно обрисуват кривата, по която се движи нагоре, към върха. Той заслужава място във Формула 1 и аз чакам още мощни надпревари в някои от оставащите шест старта. И както постоянно споделям, един добър водач се нуждае най-малко от три години с цялостно присъединяване в надпреварите, с цел да разгърне своя капацитет ", заяви изпълнителният шеф на тима Франц Тост

  " След като се реалокирах в Италия предходната година, с цел да бъда по-близо до фабриката, в действителност се усещам част от тима и се веселя, че мога да продължа да се състезавам с тях през 2023 година Разбира се, нашият сезон 2022 към момента не е завършил и ние към момента се борим крепко на терена, тъй че съм изцяло фокусиран да го завърша на високо равнище ", съобщи 22-годишният Цунода след подписването на контракта.

И до момента в който Цунода сигурно остава и следващата година, то ориста на другия водач Пиер Гасли към момента е неразбираема. Има клюки, че той ще се реалокира в Алпин, само че нито една от страните не е удостоверила това.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР