Японският министър-председател Фумио Кишида заяви, че бившият премиер Шиндзо Абе

...
Японският министър-председател Фумио Кишида заяви, че бившият премиер Шиндзо Абе
Коментари Харесай

Простреляният Шиндзо Абе е в много тежко състояние

Японският министър-председател Фумио Кишида съобщи, че някогашният министър председател Шиндзо Абе е в " доста тежко положение " , откакто беше прострелян през днешния ден.
 
 привиква незабавно съвещание на националния съвет за сигурност на Япония с присъединяване на премиера Шиндзо Абе и министрите на защитата и външните работи, с цел да се разиска обстановката към ракетните изстрелвания от Северна Корея и да се набележат способи за деяние. Gulliver/Getty Images
" Моля се някогашният министър-председател Абе да оцелее ", сподели Кишида. " Това е безчовечен акт по време на предизборна акция, която е в основата на демокрацията, и е безусловно непростителен. Осъждам този акт по най-категоричен метод ", добави той.

Бившият водач на ръководещата Либерално-демократическа партия е взел участие в демонстрация в град Нара преди плануваните за неделя парламентарни избори.
 Шиндзо Абе БГНЕС

Полицията е задържала нападателя на мястото на престъплението. Абе е паднал на земята, облян в кръв. Откаран е в болница. Заподозреният за офанзивата е споделил на полицията, че бил неудовлетворен от политиката на Абе и по тази причина желал да го убие, заяви японската телевизия Ен Ейч Кей.

Според локални медии, не е показвал признаци на живот . NHK и Kyodo оповестиха, че Абе е бил откаран в болница и наподобява е бил в кардиореспираторен арест - термин, употребен в Япония, който демонстрира липса на витални индикатори и нормално предшества формалното засвидетелствуване на гибелта от правосъден доктор.

Националният ефирен оператор NHK заяви, че мъж на към 40 години е бил задържан за опит за ликвидиране и от него е било иззето оръжие, като се базира на полицейски източници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР