Японският министър-председател Фумио Кишида казва, че се готви да предприеме

...
Японският министър-председател Фумио Кишида казва, че се готви да предприеме
Коментари Харесай

Японският министър-председател Кишида планира намаляване на данъка върху доходите на домакинствата и корпоративни данъчни облекчения

Японският министър-председател Фумио Кишида споделя, че се готви да предприеме смели стопански ограничения, в това число понижаване на налога върху приходите за семейства, наранени от инфлацията и данъчните облекчения за фирмите за поощряване на вложенията

От МАРИ ЯМАГУЧИ Associated Press, 23 октомври 2023 година, 00:41 ч. Храна, комунални услуги и други разноски, които са надхвърлили нарастванията на техните заплати, посредством използване на понижения на налога върху прихода. Той също по този начин даде обещание да вкара корпоративни данъчни тласъци, с цел да насърчи увеличението на заплатите, вложенията и оптимизацията.

Преди това Кишида беше считан за насилствен да понижи налозите, тъй като държавното управление му би трябвало да откри средства за удвояване на бюджета за защита на Япония в границите на пет години, както е планувано, като в същото време се пробва да противодейства на въздействието на ниската раждаемост в Япония и бързо намаляващото население.

Обещанието на Кишида за данъчни облекчения беше подложено на критика от водачите на опозицията като опит за пазаруване на гласове, защото предложенията се появиха тъкмо преди два междинни избора, обсъждани като лакмус за евентуални предварителни избори.

Неговата Либерално-демократическа партия си обезпечи място в Народното събрание, представлявайки Нагасаки, на гласуването в неделя, само че загуби в смесен регион в Кочи и Токушима от претендент, подсилен от главната опозиционна Конституционно-демократическа партия Партията на Япония.

Намаляването на налозите ще бъде част от нов пакет от стопански тласъци, който той възнамерява да разгласи до края на месеца.

На дипломатическия фронт Кишида в речта си повтори нуждата от подсилване на японската войска поради съществени събития като нашествието на Русия в Украйна и неотдавнашния израелско-палестински спор.

Кишида също прикани Китай неотложно да анулира възбраната си за импорт на японски морски блага, наложена през август, когато разрушената от цунамито атомна централа Фукушима Даичи стартира да изпуска пречистените радиоактивни отпадъчни води в морето. Правителството работи за намирането на нови пазари за японската риболовна промишленост, които са по-малко подвластни от Китай, сподели Кишида.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР