Японският майстор на бойните изкуства Антонио Иноки, чието истинско име

...
Японският майстор на бойните изкуства Антонио Иноки, чието истинско име
Коментари Харесай

Японският борец Антонио Иноки, който се изправи срещу Мохамед Али, почина на 79-годишна възраст

Японският занаятчия на бойните изкуства Антонио Иноки, чието същинско име е Канджи Иноки, умря на 79-годишна възраст, заяви организация Киодо.

Иноки стартира професионалната си кариера в битката на 17-годишна възраст. Японският войник ще бъде запомнен от света като пионер в смесените бойни изкуства, откакто провежда борби с най-хубавите майстори на разнообразни типове бойни изкуства като джудо и карате.

През 1976 година Иноки се би с американския боксьор Мохамед Али. Битката се организира по разпоредбите на смесените бойни изкуства, особено създадени за него. По-специално, Али трябваше да играе в боксови ръкавици, а на японеца беше неразрешено да прави хвърляния и да употребява мъчителни техники.

Двубоят се оказа не толкоз зрелищен, само че съгласно експертите тази съответна борба е имала голямо въздействие върху развиването на смесените бойни изкуства (MMA), които получиха огромна известност в последните години.

След като приключи спортната си кариера Иноки влезе в политиката. През 1989 година той беше определен за първи път в горната камара на японския парламент, а през 1995-а губи изборите и депутатския си мандат. След 18 години Иноки реши да се върне и съумя да завоюва място в Народното събрание на идващите избори. Той се отдръпна от политиката през 2019 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР