Японският космонавт Норисиге Канаи е отчел увеличение на ръста си

...
Японският космонавт Норисиге Канаи е отчел увеличение на ръста си
Коментари Харесай

Японски космонавт съобщи, че е пораснал с 9 см по време на престоя си на МКС


Японският космонавт Норисиге Канаи е отчел нарастване на растежа си с 9 см след едвам триседмично престояване на Международната галактическа станция.

„ Днес имам значимо известие. Преминах през медицинските проучвания, включващи премерване на физическите параметри и се оказа, че височината ми се е нараснала с 9 см “, написа в „ Туитър “ японецът и с закачлив звук добави, че растежът му не се е променял от междинните и гимназиалните класове и че в този момент се тормози дали скоро ще може да се намести отново на седалката на галактическия транспортен съд „ Съюз “.

Във връзка с изказването на Канаи Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) посочи, че изказванията на космонавта са в сходство с резултатите на голям брой извършени проучвания, съгласно които неналичието на гравитация в космоса води до нарастване на човешкия растеж с 1-2 см.

„ Досега обаче в никакъв случай не е било отчитано повишаване от 9 см “, заяви експерт от организацията за „ Киодо “.

Норисиге Канаи дойде на МКС на 19 декември 2017 година, съпроводен от руснака Антон Шкаплеров и американеца Скот Тингъл. Заедно те ще проведат 51 опита в космоса преди да се завърнат. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР