Японският кануист Ясухиро Сузуки бе дисквалифициран за 8 години за

...
Японският кануист Ясухиро Сузуки бе дисквалифициран за 8 години за
Коментари Харесай

Японски кануист с 8-годишна дисквалификация за допиг саботаж

Японският кануист Ясухиро Сузуки бе дисквалифициран за 8 години за извънредно подла постъпка. Установено бе, че Сузуки е сипал допинг в напитката на своя сътрудник и съперник за място на Олимпиадата в Токио Сейджи Комацу.

Случката се е разиграла през есента по време на националното състезание по гребане на Япония, което е било и подготовка за Игрите. 32-годишният Сузуки е сипал в питието на 7 години по-младия от него Комацу анаболния стероид метандиенон, който е измежду неразрешените субстанции.

Комацу се провали на теста, само че апелира и постоянно се е кълнял, че в никакъв случай не е и помирисвал допинг. По тази причина Японската антидопингова организация организира лично следствие, което потвърди, че стероидът е бил сипан с предумисъл от неговия съперник.

Двамата бяха основните претенденти за място в националния тим на Олимпийските игри през 2020 година в японската столица.

Сега името на Комацу е изчистено и наказването му анулирано, а Сузуки, който призна злодеянието си, ще гледа най-престижното спортно събитие по малкия екран. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР