Японският император Нарухито и съпругата му, императрица Масако, ще заминат

...
Японският император Нарухито и съпругата му, императрица Масако, ще заминат
Коментари Харесай

Японският император къса протокола, отива на погребението на кралица Елизабет

Японският император Нарухито и брачната половинка му, императрица Масако, ще заминат за Англия идната седмица, с цел да участват на погребението на кралица Елизабет Втора, заяви представител на апонското държавно управление. Това съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Японското държавно управление помоли императора и императрицата да одобряват поканата на английското кралско семейство да участват на погребението, като бъдат взети поради околните връзки сред кралските фамилии на двете страни, сподели основният секретар на японското държавно управление Хироказу Мацуно.

По традиция японският император не върви на погребения вкъщи или в чужбина, защото в шинтоизма се счита, че гибелта е нещо нечисто. Решението на Нарухито въпреки всичко да посети погребението на кралицата акцентира значимостта на връзките сред двете кралски фамилии, отбелязва Асошиейтед прес.

Японското императорско семейство поддържа близки връзки с английското кралско семейство към този момент три генерации, като се стартира още от времето починалия император Хирохито, който е дядо на Нарухито, съобщи Мацуно.

Не се възнамерява министър председателят Фумио Кишида или други представители на японското държавно управление да участват на погребението, посочи представителят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР