Японският гигант Sony повиши прогнозата си за печалба за финансовата

...
Японският гигант Sony повиши прогнозата си за печалба за финансовата
Коментари Харесай

Силното търсене на Playstation 5 награди Sony с голяма печалба

Японският колос Sony увеличи прогнозата си за облага за финансовата година, откакто регистрира растеж на оперативната облага за последното тримесечие на фона на мощното търсене на конзолите Playstation 5, смарт тв приемниците и камерити, както и положителното показване на музикалния и филмовия отдел на компанията, съобщи Си Ен Би Си.

Sony регистрира оперативна облага от 280,1 милиарда йени (2,57 милиарда долара) за тримесечието, приключило на 30 юни. За същия интервал наминалата година беше регистрирана оперативна облага от 221,7 милиарда, а прогнозите на анализаторите бяха за облага през последното тримесечие от 207,96 милиарда йени, сочат данни на Refinitiv.

Компанията прогнозата си за оперативна облага за финансовата година до март 2022 година на 980 милиарда йени, приближавайки я до прогнозата на анализаторите за 1 трлн. йени.

Sony се възползваха от мощното търсене на PlayStation 5, подкрепено от пандемичните условия, които принудиха хората да прекарват повече време у дома и надлежно да играят повече видео игри. От компанията обаче не съумяват да отговорят на голямото търсене поради световния дефицит на чипове, който засегна редица промишлености.

От компанията обявиха през май, че чакат да продадат 14,8 млн. конзоли PS5 до края на фискалната година, завършваща през март 2022 година Sony гледа на конзолата като на инструмент, с който да свърже повече консуматори с новите си абонаментни услуги и с цифровия си магазин за видео игри.

Докато понижава фокуса си върху бизнеса с електроника, японският колос влага от ден на ден вложения в основаването и разпространяването на развлекателно наличие. През декември компанията реализира съглашение с AT&T за закупуване на стрийминг услугата за аниме Crunchyroll, която има 3 млн. клиента. От Sony също по този начин лицензират филмите си за стийминг услугите на Disney и Netflix.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР