Японският гигант Sony Group и автомобилният производител Honda Motor Co.

...
Японският гигант Sony Group и автомобилният производител Honda Motor Co.
Коментари Харесай

Honda и Sony ще произвеждат заедно нов електромобил

Японският колос Sony Group и автомобилният производител Honda Motor Co. влизат в колаборация за създаване на общи електрически коли. Първият техен електрически автомобил би трябвало да излезе на пазара през 2025 година, оповестява Reuters, цитирайки изказване на двете компании.

Партньорите се надяват да започват взаимното дружество тази година и да пуснат на пазара първия си взаимен модел през 2025-а. Двете компании подписаха и меморандум за съгласие.

Honda ще създава колите, до момента в който Sony ще дава отговор за създаването на развлекателни, мрежови и други услуги за подвижност.

Сделката цели да ускори позициите на Sony и Honda на разрастващия се пазар на електрически автомобили, където от ден на ден софтуерни компании стартират да се борят за пазарен дял с обичайните автопроизводители и електромобилните стартъпи.

" Бихме желали да допринесем за развиването на подвижността посредством нашето партньорство с Honda, която разполага с световен опит и знания в региона на автомобилната промишленост и работи с прогресивни подходи ", съобщи основният изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида.

Изпълнителният шеф на Honda Тошихиро Мибе разяснява, че желае двете компании да комбинират своите софтуерни активи и " амбициозно да преследваме опциите ", които се откриват пред тях.

Предвид упования взрив на електрическите коли през идващите години, все по-голяма потребност има и от всеобщото създаване на зарядни станции, разясняват специалисти. Само в Европа се чака да има 130 милиона електрически транспортни средства по пътищата до 2035 година, съгласно отчет на Ernst & Young и комерсиалната асоциация Eurelectric.

Според отчета Старият континент ще се нуждае от 65 милиона зарядни станции за тези електрически автомобили, камиони и рейсове, като 85% от тях би трябвало да са наоколо до домовете на хората.

Колкото до България, у нас до 5 години би трябвало да бъдат построени още 10 000 зарядни станции за електрически автомобили. Тази цел си сложиха в подписан неотдавна меморандум от Електроенергийният систематичен операто (ЕСО), Националното съдружие на общините, браншовата камара на енергетиците, Българската асоциация " Електрически транспортни средства ", Индустриален клъстер " Електромобили " и Асоциацията на притежателите на електрически автомобили в България в общ контракт за съдействие.

Към днешна дата у нас има сред 600 и 700 зарядни станции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР