Японският бизнес вестник “Нихон Кейзай съобщи за намерението на японския

...
Японският бизнес вестник “Нихон Кейзай съобщи за намерението на японския
Коментари Харесай

Кишида организира антируски фронт в Азия

Японският бизнес вестник “Нихон Кейзай ” заяви за желанието на японския министър председател Фумио Кишида да помогне на своя стопанин Съединените щати да убедят страните от Източна и Югоизточна Азия да одобряват антируска политика на наказания. Напоследък американците несполучливо вършат това в Китай и Индия. Кишида също има намерение да посети страните от АСЕАН за тази цел, като насрочи пътуването си до обичайния японски празник " златна седмица " в края на април - началото на май.

Индонезия беше посочена преди всичко в програмата за пътешестване на японския министър председател, следвана от Тайланд и Виетнам. „ Азиатските страни са внимателни по отношение на глобите против Русия, която организира специфична интервенция в Украйна. Като цяло те се дистанцират от настъпателните и даже нападателни дейности на Съединени американски щати и Западна Европа в това отношение. Япония от своя страна се стреми да предотврати разцеплението сред Съединени американски щати, Европа и Азия и ненапълно да „ омекоти “ процеса на основаване на „ обсадна верига “ към Русия “, отбелязва японският вестник. В реалност Кишида и неговият кабинет, до момента в който отмъщават на Москва за пресичането на японските номера да завземат съветските Курили в интерес на Япония, не смекчават такава „ обсадна верига “, а в противен случай, я укрепват. В същото време японското държавно управление се стреми да сътвори в Далечния изток надали не „ втори фронт “ против Русия, изработвайки „ пакети от наказания “ един след различен и ескалирайки военната обстановка към съветските територии.

Според “Нихон Кейзай”, в Индонезия Кишида ще убеждава локалните водачи да извадят Русия от Г-20. „ Индонезия ще ръководи срещата на високо ниво на Г-20 тази година. В Г-7 има изрично мнение, че Русия би трябвало да бъде отстранена от Г-20. Известно е, че президентът Путин разгласи желанието си да взе участие в срещата на Г-20 през ноември. В рамките на тази огромна група страни има много, които са покрай Русия. И, несъмнено, Китай е най-важната от тези страни. Очаква се министър-председателят да предложи помощ на индонезийския президент Джоко Видодо, който ще ръководи срещата, за съгласуване на позицията във връзка с присъединяване на Русия. На конференция на 8 април, в отговор на въпроси на кореспонденти, Кишида сподели: „ Трябва да обсъдим този въпрос с индонезийското председателство и другите страни-членки на Г-20 “, написа японският вестник.

А вниманието на японците към Тайланд се дължи на обстоятелството, че тази страна ще ръководи форума на АТИС тази година. Съединени американски щати, Китай и Русия също ще вземат участие в този конгрес. Япония очевидно ще се опита да усложни позицията на Москва и в тази организация.

„ Страните от АСЕАН обичайно заемат еднообразно отдалечена външнополитическа позиция във връзка с Съединените щати, Китай и Русия. Тук е изцяло ясно, че даже в случай че по някаква причина страните от района имат напрежение с Китай и Русия, Съединените щати не е наложително да ги поддържат. Това е страхът на страните от АСЕАН за тяхната сигурност “, изяснява вестникът.

Дейността на Съединените щати и Япония, която играе ролята на техен покровител, в страните от Източна и Югоизточна Азия се изяснява с разбирането, че силите на англосаксонците и японците сами по себе си не са задоволителни, с цел да отслабят уверено Русия и унищожаване на въздействието ѝ в света. Към днешна дата от азиатските страни наказания против Русия са наложили единствено Япония, Тайван, Южна Корея и Сингапур. Повечето страни от обширния азиатски район поддържат обичайни стопански връзки с Русия. Индия, Лаос, Виетнам и другите азиатско-тихоокеански страни се въздържаха от гласуването по резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща Русия през март тази година.

“Нихон Кейзай” има вяра, че Япония е в неповторима позиция като единственият член на Г-7 в Азия. И напомня, че Зеленски благодари на Япония в онлайн тирада в японския парламент, като сподели: „ Япония беше първата в Азия, която оказа напън върху Русия да възвърне мира “. Въпреки това, активността на Вашингтон и Токио за основаване на антируски „ обединен фронт “ не се харесва на всички в Азия. Вестникът написа: „ В японското държавно управление има доказателства, че азиатските страни са недоволни от настояванията на Съединени американски щати и Европа, отправени до тях, за присъединяване в едностранните наказания против Русия “. Въпреки това Кишида ще упорства районните водачи да се причислят към антируските наказания.

Това не е първият път, когато японският министър председател извършва сходна задача. На 19-21 март той посети Индия и Камбоджа за тази цел, след което рапортува на членовете на " седмината " за резултатите от пътуването. И този път се изследва опцията след обиколката на азиатско-тихоокеанските страни за заминаването на Кишида в Европа, на първо място в Лондон, където ще продължи развиването на политика по отношение на Русия. Очевидно пътуването на Байдън до Азия може да се реализира за тази цел.

Японците обаче като цяло не утвърждават новината, че техният министър председател няма да се занимава с насъбраните вътрешни проблеми, а ще се захване с водачите на азиатските страни в дух на неприязън към Русия.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР