Японският автомобилостроител Сузуки (Suzuki) съобщи днес, че е спрял производството

...
Японският автомобилостроител Сузуки (Suzuki) съобщи днес, че е спрял производството
Коментари Харесай

Сузуки спира производството си в Унгария заради нарушения в доставките, свързани с нападенията на хусите

Японският автомобилостроител " Сузуки " (Suzuki) заяви през днешния ден, че е спрял производството в завода си в Унгария за една седмица поради нарушавания по веригата за доставки, дължащи се на офанзивите на йеменските бунтовници хуси против кораби в Червено море, съобщи Киодо. 

Компанията възнамерява да възобнови в понеделник прозводството в завода си в северния маджарски град Естергом, където създава два модела спортни коли. 

Нападенията на хусите са предизвикали закъснения в доставките на мотори и други елементи за завода на " Сузуки ", защото превозващите ги кораби са били принудени да се отклонят по различен маршрут. 

Японската компания не е единственият автомобилостроител, чието произвеждане е нарушено от офанзивите в Червено море. Сред засегнатите са американската " Тесла " (Tesla) и шведската " Волво кар " (Volvo Car), които, както бе обявено по-рано, са решили да спрат краткотрайно част от производството си в Европа поради дефицит на части. 

Нарушенията на корабоплаването в района на Червено море могат да обиден и други японски автомобилостроители, въпреки че тримата най-големи производители в страната - " Тойота " (Toyota Motor Corp.), " Хонда " (Honda Motor Co.) и " Нисан " (Nissan Motor Co.), оповестиха, че към този момент производството им не е повлияно. 

Освен в Унгария " Сузуки " има индустриални уреди и в райони като Египет, Индия, Тайланд и Китай. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР