Японският автомобилен гигант Honda Motor обяви, че ще строи фаблика

...
Японският автомобилен гигант Honda Motor обяви, че ще строи фаблика
Коментари Харесай

Honda и LG Energy ще строят фабрика за електромобилни батерии за $4,4 милиарда

Японският авто колос Honda Motor разгласи, че ще строи фаблика за акумулатори за електрически транспортни средства в Съединени американски щати взаимно с южнокорейската LG Energy Solution. Строителството ще стартира през 2023 година, като се планува то да бъде въведено в употреба през 2025 година, написа Reuters.

Honda предвижда преходът към електрическа подвижност в Съединени американски щати да протече бързо, като компанията се стреми да подсигури доставките на акумулатори за своите транспортни средства, които предлага на този пазар.

Това ще бъде първият цех за електромобилни акумулатори на японския тръст

По този метод Honda ще отговори на новото законодателство на Съединени американски щати за данъчни тласъци и облекчения за електрически автомобили, чиито съставни елементи се създават в границите на страната.

LG Energy Solution е един от най-големите производители на акумулатори в света, тъй че партньорството сред двете компании не е по никакъв начин инцидентно, разясняват специалисти.
 Honda понижава продукцията си в Япония с 40% поради прекъснатите доставки
Honda понижава продукцията си в Япония с 40% поради прекъснатите доставки

Основният съперник на компанията обаче остава оптимистичен

Очаква се скоро да бъде основано взаимно дружество за произвеждане на литиево-йонни акумулатори в Охайо, където се намира главният авто цех на Honda. LG Energy може да се похвали с втория по величина дял от международния пазар на електромобилни акумулатори след китайската Contemporary Amperex Technology (CATL). Концернът развива интервенции в Съединени американски щати взаимно с General Motors и Stellantis, с цел да усили индустриалния си потенциал.

Honda желае да електрифицира напълно колите си до 2040 година

В момента GM и LG Energy създават два автомобила, които са оборудвани с батериите Ultium. Колите би трябвало да се появяват на пазара през 2024 година. Две години по-късно Honda ще внедри в своите коли платформа, която компанията създава независимо. Очаква се тя да бъде снабдена с акумулатори, създадени от взаимното дружество на концерна с LG Energy.

Японската компания цели да създава към 800 000 електрически коли единствено в Съединени американски щати до 2030 година. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР