Японският астронавт Норишиге Канаи бил пораснал само с 2 сантиметра.

...
Японският астронавт Норишиге Канаи бил пораснал само с 2 сантиметра.
Коментари Харесай

Японският астронавт бил объркал, пораснал е не с 9, а с 2 сантиметра

Японският астронавт Норишиге Канаи бил пораснал единствено с 2 сантиметра. Самият той се е объркал, че растежът му към този момент е с 9 см по-висок, поради което се извини за неправилната информация, която популяризира.

Пред ден Канаи пусна смешка, че се тормози дали ще може да се прибере на Земята, защото е пораснал с 9 см в Космоса и се съмнява дали ще се побере в съветския транспортен съд „ Союз ", който е очакван за завръщането на нашата планета.

Японецът е част от сегашния екипаж на Международната галактическа станция, като това е и първото му излизане в Космоса. Традиционно е астронавтите да порастват при липса на гравитация, само че 9 см бе впечатляваща разлика.

Японецът се извини, откакто описа, че командирът на задачата Антон Шкаплеров го е предиздвикал да се мери още веднъж и се е оказало, че растежът му е 182 см - с 2 см повече, в сравнение с Земята.

" Извинявам се за тази ужасна подправена вест " - написа Канаи в Тwitter, без да изяснява на какво се дължи първичната неточност и добави, че няма да има проблем да се побере в капсулата " Союз ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР