Японските власти въвеждат правилата за допускане на чужденци на територията

...
Японските власти въвеждат правилата за допускане на чужденци на територията
Коментари Харесай

Япония вкарва в карантинни центрове гражданите на 13 страни

Японските управляващи вкарват разпоредбите за допускане на чужденци на територията на страната заради заплахата от разпространяване на нови варианти на ковид, съобщи ТАСС. Информацията е на Японската радиотелевизионна корпорация.

Засегнати са жителите на Австрия, Белгия, Бразилия, Германия, Дания, Италия, Нигерия, Нидерландия, ОАЕ, Словакия, Швейцария, Швеция и Франция. Пристигащите ще би трябвало да прекарат идващите три денонощия в специфични карантинни центрове. След това те ще дават тест за ковид и при негативен резултат ще могат да си отидат вкъщи за още две седмици на самоизолация.

Мерките влизат в действие в петък и ще засягат и тези, които са били в изброените страни в границите на две седмици преди идването си в Япония.

До 7 март в страната остава в действие фактическа възбрана за издаване на визи на жителите на всички страни и райони. Мярката беше въведена на 28 декември и удължена дружно с режима на изключителна обстановка, който остава в действие до неделя в Токио и прилежащите префектури. Но управляващите желаят да запазят възбраната за известно време даже след анулацията на режима на изключително състояние.

В момента в Япония се позволяват единствено японски жители и дълготрайно пребиваващи чужденци с позволение за непрекъснат престой.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР