Японските власти смятат, че Mitsui и Mitsubishi /Мицуи и Мицубиши/

...
Японските власти смятат, че Mitsui и Mitsubishi /Мицуи и Мицубиши/
Коментари Харесай

Властите на Япония призоваха Mitsui и Mitsubishi да останат в проекта Сахалин-2

Японските управляващи считат, че Mitsui и Mitsubishi /Мицуи и Мицубиши/ би трябвало да останат в нефтения и газов план Сахалин-2 на фона на решението за основаване на Sakhalin Energy LLC като нов оператор. Това заяви в петък на конференция в Токио министърът на стопанската система, търговията и промишлеността на Япония Коичи Хагиуда, предава ТАСС.

Той означи, че е имал среща с ръководителя на Mitsui и е " помолил по позитивен метод да се прегледа " опцията за продължение на присъединяване в плана. По думите му той се е обърнал с сходна молба и към управлението на Mitsubishi, с които ще се срещне в близко бъдеще.

Министърът означи, че японската страна към момента не е получила от Русия прецизен график по отношение на процеса на основаване на нов оператор на Сахалин-2. Освен това Хагиуда още веднъж акцентира, че Сахалин-2 е значим план за Япония във връзка с гарантирането на енергийна сигурност и постоянни доставки на енергийни запаси.

На 2 август съветският министър-председател Михаил Мишустин подписа декрет за основаване на Sakhalin Energy LLC като нов оператор на плана Сахалин-2 с регистрация в Южно-Сахалинск. Андрей Олейников, актуалният началник на клона на Sakhalin Energy, който в този момент е оператор на плана, ще стане негов началник.

На 30 юни съветският президент Владимир Путин подписа декрет, съгласно който операторът на Сахалин-2, който се извършва по силата на съглашение за шерване на продукцията, вместо Sakhalin Energy, става LLC, основано от Руската федерация и задгранични акционерите би трябвало да се съгласят в границите на един месец да одобряват дялове в новото LLC съразмерно на дяловете в предходното сдружение. Mitsui и Mitsubishi имат надлежно 12,5% и 10% в плана.

Сахалин-2 е от огромно значение за Япония от позиция на енергийната сигурност, което неведнъж беше декларирано в Токио. Русия съставлява 8,8% от целия японски импорт на полутечен природен газ, съвсем целият газ идва от Сахалин-2.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР