Японските власти наредиха на близо 800 000 жители на южния

...
Японските власти наредиха на близо 800 000 жители на южния
Коментари Харесай

Опасност от свлачища в Япония: 800 000 се евакуират

Японските управляващи подредиха на близо 800 000 поданици на южния остров Кюшу незабавно да се подслонят в евакуационни центрове и други безвредни места заради риск от свлачища и други рискови последствия от проливните дъждове. Това заяви Ройтерс, като се базира на японската телевизия Ен Ейч Кей.
 БГНЕС
В някои южни елементи на острова от петък до момента са паднали до 1000 мм дъжд, а метеоролозите чакат доникъде на утрешния ден тук-там да се излеят още 350 мм дъжд.

Вследствие на свлачище в град Кагошима е починала стара жена, която не съумяла да напусне дома си, съобщи ТАСС. Освен популацията на Кагошима разпореждане за евакуация са получили и жителите на градовете Амакуса и Айра.
WEATHER UPDATE

Over half a million people asked to evacuate due to heavy rain in Japan
— Carpathian Public Broadcasting (@carpathianews) Във връзка със обстановката на о. Кюшу държавното управление е основало спешен щаб, в чиято работа взе участие и японският министър председател Шиндзо Абе . Той беше подложен на критика за бавната реакция на държавното управление през юли предходната година, когато поройни дъждове провокираха свлачища и наводнения, лишили живота на повече от 200 души.

Обилните превалявания в Югозападна Япония се чака да продължат до края на седмицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР