Японските прокурори извършиха първия си арест в неделя във връзка

...
Японските прокурори извършиха първия си арест в неделя във връзка
Коментари Харесай

Японските прокурори извършиха първия арест в скандала за набиране на средства за политика, обхванал управляващата партия

Японските прокурори направиха първия си арест в неделя по отношение на огромен скандал с политически хидрофонични средства, който раздруса към този момент непопулярното държавно управление на премиера Фумио Кишида.

Окръжната прокуратура на Токио арестува някогашния заместник-министър на образованието Йошитака Икеда по съмнение, че не е докладвал приходите от набиране на средства, получени от неговата секта в ръководещата Либералнодемократическа партия, съгласно публични лица и известия в локалните медии.

Фракцията на Икеда, която преди беше ръководена от починалия някогашен министър председател Шиндзо Абе, който беше погубен през 2022 година, остава най-голямата и най-влиятелната в ръководещата партия на Кишида. Фракцията е обвинена, че не е докладвала повече от 600 милиона йени (4,15 милиона долара).

Бившият министър беше упрекнат, че не е докладвал 40 милиона йени (около 276 500 долара), които е получил от фракцията като рушвети от продажба на билети за политически събития, нарушаване на закона за надзор н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР