Японските производители на обединиха своите усилия за създаването на универсален

...
Японските производители на обединиха своите усилия за създаването на универсален
Коментари Харесай

Honda, Kawasaki, Suzuki и Yamaha създават универсален акумулаторен блок

Японските производители на сплотиха своите старания за основаването на повсеместен заменяем акумулаторен блок, който може да се употребява във всеки един от електрическите мотоциклети на марките Honda, Kawasaki, Suzuki и Yamaha . По този метод става допустимо даден консуматор да има няколко разнообразни модела електрически мотоциклети от разнообразни производители, които да се зареждат от еднакъв акумулатора блок, който може да се подменя напълно елементарно.

Идеята е, че по този метод цената на един нов електрически мотоциклет ще бъде доста ниска, тъй като при предпочитание потребителят може да си го купи без акумулаторен блок за някои от идващите си транспортни средства от този жанр. Освен това, новият акумулаторен блок елементарно може да бъде взет у дома, а транспортното средство да остане в гаража или на открито.

Организацията за взаимното създаване на японския „мотоциклетен акумулаторен блок“ Swappable Battery Consortium for Electric Motorcycles е основана още през 2019 година. Към сегашен ден и четирите участници – Honda, Kawasaki, Suzuki и Yamaha са съумели да се спогодят за техническите спецификации на новия акумулаторен блок и кои да бъдат употребяваните акумулаторни акумулатори. Засега не се оповестява по кое време това устройство ще излезе на пазара, само че се чака това да стане напълно скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР