Японските лечители от древни времена вярват, че ръцете са проводници

...
Японските лечители от древни времена вярват, че ръцете са проводници
Коментари Харесай

Натиснете този пръст на ръката си, за да отървете от главоболието

Японските лечители от антични времена имат вяра, че ръцете са проводници на сила, която тече през канали, протичащи през човешкото тяло. Според тях можем да облекчаваме множеството си болежки без медикаменти, задоволително е просто да се срещнем с няколко елементарни трика на рефлексотерапията.

Отделните области по ръцете дават отговор на органите в тялото и посредством досег можете да насочите енергийните потоци в мечтаната посока.

Техниката Джин-Шин-Джицу съставлява процедура, която е тясно обвързвана с медитация. Древното изкуство учи на масаж на пръстите, като се ползва напън върху съответни точки в композиция с дихателни извършения и това води съзнанието до положение, в което елементарно се влияе на страстите и възприятията.

Оказва се, че палецът на ръката е основният генератор на боязън, паники, неспокойствие и нерешителност. Чрез масаж и леко натискане на региона можете освен да се отървете от отрицателните страсти, само че също и да окажете позитивно влияние на някои органи. Вижте кой пръст на какво дава отговор:

Палец – безпокойствие и главоболие

Палецът е директно обвързван с безпокойството и депресиите, както и с работата на далака и стомаха. Ако страдате от чести главоболия и сте склонни към чести неврози, хванете палеца си с другата ръка и стиснете мощно. Задръжте тази позиция към 3-5 минути, по този начин резултатът върху мозъчната активност ще е по-силен.

Показалец – отчаяние и мускулни болки

Този пръст дава отговор за деянията на боязън и комплициране, както и за работата на бъбреците. Учените в областта на медицината са провели доста изследвания, които са посочили, че масажът на показалците има позитивен резултат при болести на бъбреците. Помага и при мускулни и гръбначни болки.

Среден пръст – отмалялост и яд

Ако се чувствате изтощени и раздразнени, стиснете крепко междинния пръст и задръжте тази позиция в продължение на 3-5 минути. Така освен ще се отървете от отрицателните страсти, само че и това ще има позитивен резултат върху черния дроб. Упражнението оказва помощ и за понижаване на кръвното налягане и тревогата.

Безименен пръст – проблематична храносмилателна система и скептицизъм

Искате да се отървете от отрицателните страсти и неувереността? Концентрирайте напъните си и силата върху безименния пръст. Масажът на този пръст има позитивен резултат върху храносмилателната и дихателната системи, като понижава болката в гърдите и бъбреците. Не забравяйте, че до момента в който вършиме тези извършения би трябвало да запазите успокоение и да контролирате дишането си.

Кутре – стрес и тревога

Този пръст управлява самочувствие. Ако смятате, че напоследък то е прекомерно ниско, масажирайте най-малкия си пръст. Концентрирайте се върху това, което вършиме, като си мислите за приятни неща през това време. Това упражнение е доста потребно също за тези, които страдат от проблеми с нервната система и болки в гърдите.

Източник: iwoman.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР