Японските концерни Suzuki, Mazda и Yamaha признаха, че са фалшифицирали

...
Японските концерни Suzuki, Mazda и Yamaha признаха, че са фалшифицирали
Коментари Харесай

Mazda, Suzuki и Yamahа признаха за фалшифициране на данни за разход на гориво и вредни емисии

Японските концерни Suzuki, Mazda и Yamaha признаха, че са фалшифицирали данни за горивната успеваемост и излъчванията отработени газове на коли, месец откакто това направи Nissan, заяви през днешния ден министерство на превоза на Япония, представено от Франс прес.

Установяването на новите нередности следва серия от кавги, поставили леке върху японската автомобилна промишленост. Нарушенията бяха разкрити след вътрешно следствие, поискано от управляващите на 23 производители на коли и мотоциклети, съобщи Българска телеграфна агенция.

След тези следствия излязоха нескрито " несъответствуващи способи " при контрола на транспортните средства в три от тези компании.

Suzuki регистрира 6401 наранени транспортни средства или близо половината от колите, подложени на тестване сред 2012 и 2018 година.

Репутацията на автомобилния производител към този момент пострада преди две години, когато той призна, че е отчитал непозволено резултатите на колите си.

В случаите на Mazda и Yamaha фалшификациите са по-малки, те водят до надлежно 3,8 % и 2,1 % разминаване при тестването.

Министерството даде обещание " да предприеме, в случай че е належащо твърди ограничения " след обзор на предоставените от фирмите отчети.

Повечето от останалите 20 компании не са отчели нередности, въпреки някои от тях към момента не са дали резултатите от следствието.

В началото на юли Nissan, който си партнира с френския Renault и японския Mitsubishi Motors, призна, че не е отчитал правилно данните за излъчванията отработени газове и горивната успеваемост при някои от колите си.

Няколко месеца преди този момент Nissan беше обиден от различен скандал - компанията трябваше да изтегли близо 1 милион нови транспортни средства, пуснати на пазара в Япония от 2014 година, откакто бяха установени неприятни практики при крайната им ревизия.

Друг производител, Subaru, също беше забъркан в сходен скандал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР