Японските акции се покачиха до най-високите си нива от 1990

...
Японските акции се покачиха до най-високите си нива от 1990
Коментари Харесай

Японските акции се покачват, тъй като страховете на инвеститорите от покачване на лихвените проценти намаляват

Японските акции се повишиха до най-високите си равнища от 1990 година насам, защото вложителите омаловажават вероятността от нарастване на лихвения % от Bank of Japan в близко бъдеще.

Индексът Nikkei 225 е повишен с 6,3% до момента през 2024 година, до момента в който основаният на необятна пазарна капитализация Topix се е покачил с 5,4%.

Това е в внезапен контрастност с S&P 500 и Nasdaq Composite на Уолстрийт, които са покрай стайна стойност от началото на годината, след внезапно повишаване в края на 2023 година

На други места в Азия китайският CSI 300 се намали с 4,3%, Hang Seng в Хонг Конг се намали с 4,7%, а Kospi в Южна Корея се намали с 4,9%.

Икономическото влияние на смъртоносното земетресение, което раздруса западното крайбрежие на страната на Нова година, накара търговците на суаповите пазари да изгубят убеденост, че централната банка на Япония скоро ще се откаже от своята десетилетна ултраразхлабена парична политика — ход, който съгласно анализаторите ще укрепи йената, само че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР