Японски учени твърдят, че метеорити може да са донесли на

...
Японски учени твърдят, че метеорити може да са донесли на
Коментари Харесай

Учени: Метеорити може да са помогнали условията на Земята да станат подходящи за живот

Японски учени настояват, че астероиди може да са донесли на Земята субстанции, които са понижили първичната токсична киселинност на атмосферата й и по този начин са се основали подобаващи условия за живот, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира обява във в. " Йомури ".

Тази версия оферират учени от университета на Ехиме, Япония, които са съумели да възпроизведат изискванията на планетата директно след раждането й преди 4,6 милиарда години.

В рамките на опита те съумяват да основат откъс от " морето от магма ", покрило Земята директно след образуването ѝ. За задачата при температура от 2300 - 2600 градуса те подлагат на налягане от 150 - 280 хиляди атмосфери перидотити - първичните скали на планетата ни. 

При този развой се отделят в огромни количества въглероден и серен диоксид, които стартират да преобладават в отровната, киселинна атмосфера на Земята след образуването ѝ. Според учените при сходни условия е малко евентуално да зародят аминокиселините, станали основа на белтъчния живот.

Намаляването на токсичността на първичната отровна атмосферата може да се дължи на субстанции, донесени вследствие на метеоритни офанзиви, изяснява професор Хидехару Кувахара от японския университет. Той счита, че метеоритите са донесли на Земята от Космоса и аминокиселини. По-специално, те са открити в проби, взети от метеорита Рюгу и доставени на Земята от японската галактическа сонда " Хаябуса-2 " през декември 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР