Японски спортисти няма да отговарят на условията за ваксинации срещу

...
Японски спортисти няма да отговарят на условията за ваксинации срещу
Коментари Харесай

Японските спортисти отказаха китайските ваксини

Японски спортисти няма да дават отговор на изискванията за имунизации против ковид, предлагани от Китай, защото Япония не е одобрила китайските имунизациите, съобщи министърът на Олимпийските игри Тамайо Марукава за публичната телевизия NHK.

Китайският олимпийски комитет предложи дози ваксини за участниците в тазгодишните олимпийски игри в Токио и зимните в Пекин 2022, заяви Международният олимпийски комитет (МОК) през вчерашния ден. Съобщението на президента на МОК Томас Бах по време на онлайн сесия изненада уредниците на игрите в Токио, като основният изпълнителен шеф Тоширо Муто. Муто отхвърли коментар по време на брифинг през вчерашния ден.

Днес Марукава съобщи, че няма смяна в проектите на уредниците от Токио за безвредни игри, без значение дали участниците са имунизирани.

" Мисля, че това ще бъде решение за страните, в които са утвърдени китайски ваксини ", сподели Марукава на постоянна конференция в отговор на въпроса дали спортистите ще получат имунизациите, предлагани от Китай.

" Не знам нито една китайска компания, която да е кандидатствала за утвърждение в Япония. Предприемаме изключителни ограничения за битка с ковид, с цел да могат хората да се усещат сигурни за присъединяване си в игрите в Токио, даже без имунизация ", добави тя.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, само че поради пандемията надпреварите бяха отсрочени за 23 юли до 8 август 2021-а. Зимните олимпийски игри в Пекин са планувани от 4 до 20 февруари 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР