Японски спасители издирват в събота туристически кораб, превозваща около 30

...
Японски спасители издирват в събота туристически кораб, превозваща около 30
Коментари Харесай

Японски спасители издирват бедстващ туристически кораб

Японски спасители търсят в събота туристически транспортен съд, пренасяща към 30 души, който е изпратил сигнал за злополучие, че потъва край северното крайбрежие, оповестиха бреговата защита и локални медии.

Служител на локалната брегова защита сподели пред Агенция Франс Прес, че спасителите са " основали оперативна група за справяне с случая ", само че отхвърли да удостовери други детайлности злополуката.

Според националната телевизия NHK екипажът на " Казу 1 " е предал на бреговата защита, че носът на лодката е наводнен и корабът потъва край полуостров Ширетоко в северната част на Хокайдо. Екипажът и пасажерите били облечени в избавителни жилетки, само че в сигнала за злополучие се прецизира, че корабът се „ накланя на към 30 градуса “, заяви NHK.

Съобщава се, че по-късно бреговата защита е изгубила контакт с кораба, а избавителните вертолети пристигнали в региона към четири часа след изпращането на сигнала за злополучие.

Полуостров Ширетоко е обект на международното завещание, разгласен от ЮНЕСКО през 2005 година, и е прочут със своята неповторима дива природа, в това число застрашения морски лъв, кафява мечка и мигриращи птици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР