Японски спасители издирват туристически кораб, превозваща около 30 души, който

...
Японски спасители издирват туристически кораб, превозваща около 30 души, който
Коментари Харесай

Японски спасители издирват бедстващ туристически кораб

Японски спасители търсят туристически транспортен съд, пренасяща към 30 души, който е изпратил сигнал за злополучие, че потъва край северното крайбрежие, оповестиха бреговата защита и локални медии.

Служител на локалната брегова защита сподели пред Агенция Франс Прес, че спасителите са " основали оперативна група за справяне с случая ", предава Българска телеграфна агенция.

Според националната телевизия NHK екипажът на " Казу 1 " е предал на бреговата защита, че носът на лодката е наводнен и корабът потъва край полуостров Ширетоко в северната част на Хокайдо. Екипажът и пасажерите били облечени в избавителни жилетки, само че в сигнала за злополучие се прецизира, че корабът се „ накланя на към 30 градуса “, заяви NHK, представена от Нова тв.

Съобщава се, че по-късно бреговата защита е изгубила контакт с кораба, а избавителните вертолети пристигнали в региона към четири часа след изпращането на сигнала за злополучие.

Полуостров Ширетоко е обект на международното завещание, разгласен от ЮНЕСКО през 2005 година, и е прочут със своята неповторима дива природа, в това число застрашения морски лъв, кафява мечка и мигриращи птици.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР