Японски производител на пелени обяви, че спира да произвежда памперси

...
Японски производител на пелени обяви, че спира да произвежда памперси
Коментари Харесай

Демографска криза: Фирми за пелени преминават от бебета към възрастни

Японски производител на пелени разгласи, че стопира да създава памперси за бебета и ще се концентрира върху пазара за възрастни.

Ниската раждаемост ще има дълготрайни отрицателни резултати върху демографията

Oji Holdings е следващата компания, която направи такава смяна в бързо застаряващата страна , където раждаемостта е рекордно ниска през последните години.

Продажбите на пелени за възрастни изпреварват тези за бебета в страната повече от десетилетие.

Броят на бебетата, родени в страната през 2023 година са 758 631, което е 5,1% по-малко по отношение на миналата година. Това е и най-ниският регистриран брой раждания в Япония за последните 200 година

Той споделил на полицията, че желал да посрещне гибелта си с същинското си име

Една от най-големите стопански системи в света страда от сериозна демографска рецесия в резултат на ниската раждаемост. Усилията на японското държавно управление да се оправи с това предизвикателство към този момент не дават резултат.

Увеличените разноски за стратегии, свързани с деца, както дотациите, ориентирани към млади родители, не водият до повече раждания. Експертите споделят, че аргументите са комплицирани и варират от по-малкото подписани бракове, през ангажираността на дамите в работата до повишените разноски за развъждане на едно дете.

„ Япония е на ръба. Въпросът към този момент е дали можем да продължим да действаме като общество “, сподели предходната година министър председателят на Фумио Кишида.

Той избърса очите си с бяла кърпичка по време на тирада

Коефициентите на плодовитост понижават също в Хонконг, Сингапур, Тайван и Южна Корея, като последната страна има най-ниската раждаемост в света.

Повече деца ще има в по-бедните страни, богатите страни ще останат без работна мощ

Китай също означи спад на популацията си за втора поредна година през 2023 година и сходно на Япония вкара разнообразни тласъци за повишение на раждаемостта.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР