Японски производител на лекарства, чиито хранителни добавки са в центъра

...
Японски производител на лекарства, чиито хранителни добавки са в центъра
Коментари Харесай

Хранителна добавка за понижаване на холестерол е разследвана за смъртни случаи и над 100 хоспитализирани

Японски производител на медикаменти, чиито хранителни добавки са в центъра на възходящ боязън за здравето в Япония, заяви за още два смъртни случая, евентуално свързани с хапче, което намалява холестерола. Продуктът без рецепта съдържа съставна част, наречена червен дрожден ориз.

В известието от четвъртък на Kobayashi Pharmaceuticals излиза наяве, че се усилва общия брой на смъртните случаи, разследвани от компанията и министерството на опазването на здравето, до четири, като повече от 100 души са приети в болница.

Премиерът на Япония Фумио Кишида сподели пред Народното събрание в четвъртък, че „ би трябвало да изясним повода [за заболяванията] и да обмислим разнообразни реакции, в случай че е належащо “.

Миналата седмица Kobayashi изтегли три от своите добавки, в това число Beni Koji Choleste Help, откакто към 106 клиенти бяха приети в болница заради проблеми с бъбреците.

Продуктите без рецепта съдържат съставна част, наречена червен дрожден ориз или „ beni koji “, която се допуска, че оказва помощ за намаление на неприятния холестерол.

Компанията съобщи в четвъртък, че е в „ развой на потвърждаване на обстоятелствата и причинно-следствените връзки “ в двата спомагателни смъртни случая и „ реши да направи този отчет обществен от позиция на бързото откриване “. „ Beni koji “ съдържа Monascus purpureus, алена мухъл, която се употребява и като оцветител за храна.

Говорителят на държавното управление Йошимаса Хаяши сподели на медийна конференция, че държавното управление е призовало фармацевтичната компания да предприеме „ бързи и съществени дейности за установяване на повода “ и да разкрие съответната информация, защото „ загрижеността измежду обществеността се популяризира “, заяви японската организация Киодо.

Базираният в Осака производител на медикаменти към момента не е показал съответна причина, само че сподели, че има опция продуктите да съдържат „ съставки, които не сме възнамерявали да включим “.

Процесът на ферментация може да създаде токсин, наименуван цитринин, който може да повреди бъбреците, само че компанията сподели, че нейният разбор не е разкрил цитринин.

Медицински изследвания разказват аления дрожден ориз като опция на статините за намаление на високия холестерол, само че също по този начин предизвестяват за риск от увреждане на органите според от химическия му състав. В допълнение към добавките, повече от 40 продукта от други компании, съдържащи " beni kodži ", в това число мисо паста, крекери и оцетен дресинг, са били изтеглени, сподели здравното министерство.

Хаяши сподели, че Япония споделя информация със Световната здравна организация и съответните страни, откакто онлайн продажбите на артикули, предмет на непринудено изземване от производителя на медикаменти, бяха спрени в Китай, до момента в който продуктите също бяха отстранени от обращение в Тайван.

Компанията доставя червен дрожден ориз на към 50 компании в Япония и две в Тайван. Изпълнителен шеф на Kobayashi сподели предходната седмица, че компанията е получила за първи път недоволства за проблеми с бъбреците през януари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР