Японски магнат превзе много от най-луксозните места в сицилианския град

...
Японски магнат превзе много от най-луксозните места в сицилианския град
Коментари Харесай

Магнатът Каору Накаджима наема емблематична опера в Палермо за рожден ден

Японски магнат завладя доста от най-луксозните места в сицилианския град Палермо за декадентски, траяли дни празненство за рожден ден - съгласно известията е коствало стотици хиляди евро.

Милиардерът Каору Накаджима нае най-хубавата опера и спектакъл в града - което докара до пренасрочване на голям брой представления - и цялостен първокласен хотел.

Стотици посетители са поканени на екстравагантното празненство, което включва концерт и прием.

Башът има разграничени отзиви в Палермо.

Възможният стопански подтик за Сицилия - един от най-бедните райони на Италия - беше приветствано от някои. Други се съмняват, че елементарните хора ще се възползват, и показаха смут, че културните скъпоценни камъни на острова могат да бъдат наемани по подобен метод.

73-годишният господин Накаджима е описван като екстравагантен фабрикант, направил положението си за американската компания Amway - която продава артикули за здраве и хубост - преди да се захване с писането на книги и музика.

Италиански медии оповестиха, че той в началото е възнамерявал събитието за 70-ия си рожден ден, само че е било провалено от пандемията Covid-19.

Световноизвестният Teatro Massimo - най-голямата опера в Италия, която също се появи в The Godfather Part III - ще бъде хазаин на главното събитие в неделя. Насрочен е концерт с присъединяване на Матео Бочели - наследник на тенора Андреа.

Мястото е наето за €100 000 ($87 000), съгласно локалния уебсайт Palermo Today. Срещу още 35 000 евро обособеният Teatro Politeama се споделя, че е запазен за цяла седмица, с цел да разреши планирането, осъществяването и разчистването на прием.

Този ход наложи пренасрочването на концертите, в това число на Сицилианския симфоничен оркестър.

Същият уебсайт също по този начин оповестява, че Накаджима е похарчил стотици хиляди евро за резервации всяка стая в петзвездния хотел Villa Igiea - който ще бъде строго охраняван - както и още десетки стаи в Hotel delle Palme.

Регионалният президент Ренато Шифани сподели, че може „ единствено да се радва “ за събитието, макар че сподели, че има „ ограничаване за всичко “ и изрази страха си, че екстравагантността може да сътвори казус.

Накаджима също се чака да се срещне с кмета на Палермо Роберто Лагала, който назова опасенията на господин Шифани „ несъразмерни “.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР