Японски изобретатели създадоха идейна нова версия на една от най-разпространените

...
Японски изобретатели създадоха идейна нова версия на една от най-разпространените
Коментари Харесай

Японци създадоха летящи чадъри

Японски изобретатели сътвориха идейна нова версия на една от най-разпространените движимости в живота, класическият чадър, а точно летящ чадър, инсталиран върху дрон, оповестява телевизия NHK, като цитира информация на стартъп компанията Asahi Power Service. Нейният създател Кендзи Сузуки споделя, че концепцията за нововъведението му хрумнала по време на пороен дъжд. В този миг ръцете му били заети и се чудел по какъв начин да отвори и чадър над главата си.

Към момента летящият чадър тежи към 5 кг и може да работи 20 минути. Създателите имат намерение вбъдеще да модернизират прибора и да понижат тежестта му до кг, а времето за работа да бъде увеличено до 2 часа.

Изобретението е снабдено с камери, които разпознават лицето на притежателя си, тъй че да се грижи само и единствено за него, което прави кражбата му безпредметна. Очаква се летящите чадъри да бъдат пуснати в всеобща продажба до 2 години. За това време, с изключение на плануваните усъвършенствания, инженерите на компанията ще се постараят оптимално да понижат себестойността на продукта, а по този начин също и да изчистят риска от стълкновение на два чадъра над главите на притежателите им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР