Японски и китайски учени установиха, че еволюцията на ранния живот

...
Японски и китайски учени установиха, че еволюцията на ранния живот
Коментари Харесай

Учени разкриха тайна, свързана с произхода на живота

Японски и китайски учени откриха, че еволюцията на ранния живот на Земята е била доста по-сложна, в сравнение с се смяташе до момента, оповестява сп. Molecular Biology and Evolution.

Специалистите заключили, че при сравняване на геноми от това време може да се получат само лимитирани знания за антични едноклетъчни, включитело бактерии и археи. За да бъдат разпознати най-древните гени и еволюцията им, били оценени хиляди филогенетични дървета, основани въз основа на сходства сред ДНК на хиляди многоклетъчни.

Метеорити, паднали в топли водни басейни, донесли живота на Земята

Оказало се, че в ранните стадии от еволюцията на живи организми обособени видове гени са се променяли с друга скорост. Това значи, че честотата на разновидностите по това време е била доста по-голяма, в сравнение с е през днешния ден. Следователно животът е еволюирал доста бързо, а това усложнява визиите по какъв начин бактерии и археи са получавали сила за виталната си активност и в каква среда са живели.

Биолозите класифицират всички живи организми в три групи, наречени домени. Две от тези групи са формирани от едноклетъчни - бактерии и археи, а третата - от еукариоти. Тя включва множеството многоклетъчни. Еукариотите са еволюирали относнително скоро, само че историята на първите две групи е малко изследвана, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР