Японски геронтолози стигнаха до извода, че почти 100% шанс да

...
Японски геронтолози стигнаха до извода, че почти 100% шанс да
Коментари Харесай

Лекари съветват как да доживеем до 80 г.

Японски геронтолози стигнаха до извода, че съвсем 100% късмет да оцелеят до 80 имат тези, които все движат пламенно на 70 години, както и в младостта.

Експертите приказваха за резултатите от своята работа на откритата руско-японска конференция в Москва, написа „ Росийская газета “.

От 1997 година японските учени учат скоростта на вървене при хора на възраст от 60 до 80 години. Анализът на резултатите разрешава да заключим, че човек може да разчита на дългоденствие, в случай че на възраст 70 години поддържа движение на вървене от 1,5 метра в секунда.
80 е новото 100: До 2050 година се чака да има над 3.7 млн. столетници в света Да остаряваш постепенно е изкуство
Ако на тази възраст човек с всекидневно движение на вървене преодолее не повече от половин метър в секунда, тогава вероятността той да живее още 10 години е единствено 15-35%. Освен това при мъжете този индикатор е по-малък, в сравнение с при дамите.

" Темпото на вървене може да служи като добър индикатор, който разрешава тъкмо да се предвижда продължителността на живота на съответен човек. Колкото по-бързо се движи човек в нормалния за себе си режим, толкоз по-дълго ще живее ", изясни ръководителят на Японския народен център по гериатрия и геронтология.

Учени от Канада също акцентираха ходенето като ефикасен метод да се живее по-дълго.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР