Японски борец ще е първият съперник на Семьон Новиков в

...
Японски борец ще е първият съперник на Семьон Новиков в
Коментари Харесай

Семьон Новиков започва срещу японец на турнира по борба в Загреб

Японски герой ще е първият противник на Семьон Новиков в дебюта му за България на шампионата Гран при в Загреб, първи рейтингов за годината.

Преди това японски борци застанаха на пътя на Микяй Наим и Георги Иванов.

Натурализираният у нас украинец стартира с Масато Суми в категори до 87 кг на класическия жанр. Схватките започват в петък от 11 часа наше време.

Новиков е европейски първенец от 2020-а и повторен №1 в света до 23 г, а преди две седмици стана първенец и на България.

Другият ни представител, деклариран в тази категория, Йоан Димитров се отдръпна от присъединяване поради контузия, получена в навечерието на конкуренцията.

Айк Мнацаканя, трети на международно и европейско състезание, ще излезе на старта в категория до 77 кг против Лука Дариози (Италия), отреди жребият.

Утре стартират и дамите, като в най-оспорваната " българска " категория до 62 кг ще излязат три наши девойки - Тайбе Юсеин, Мими Христова и Биляна Дудова, и трите шампионки от огромни шампионати.

Жребият отреди Тайбе Юсеин, международна и трикратна европейска шампионка, да стартира с испанката Лидия Турино Перес, а Мими Христова, №1 в Европа от 2020-а, ще започва против канадката Ана Гонзалез.

Дудова, която е международна шампионка и носителка на 4 евротитли в три разнообразни категории, почива в първия кръг. А във втория най-вероятно ще срещне Айсулу Тинибекова (Киргизстан), двукратна №1 в света и олимпийска вицешампионка от Токио 2020. Двете се срещнаха на осминафиналите на международното състезание през есента.

Тогава Биляна загуби срещата (2:3), а в този момент е стимулирана да търси реванш. При триумф и на трите наши девойки, Биляна може да срещне Мими на полуфиналите, а на финала - Тайбе.

В категория до 68 кг София Георгиева започва против Дануте Домикайтите (Литва), трета на Евро 2020.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР