Японската звезда в плуването Рикако Икее, която беше диагностицирана с

...
Японската звезда в плуването Рикако Икее, която беше диагностицирана с
Коментари Харесай

Колеги окуражиха оперираната Сострьом

Японската звезда в плуването Рикако Икее, която беше диагностицирана с левкемия при започване на 2019 година, поддържа олимпийската шампионка и международна рекордьорка на 100 метра бътерфлай Сара Сострьом. Шведката счупи десния си лакът при рухване на леда в събота и през вчерашния ден претърпя интервенция. Това се случи единствено 6 месеца преди Олимпийските игри в Токио.

Икее разгласява фотография, посредством която насочи своето обръщение към Сострьом. На едната си ръка Рикако написа “никога не се отказвай”, а на другата “Сара”, съпроводено с две сърца.

View this post on Instagram

" Никога не се отхвърляй! Сара! Тя ми даде силата. Сега е мой ред да й я върна ", написа Икее под фотографията и напомни с друга фотография от Световното състезание през 2019 година по какъв начин тя е получила поддръжката от Сострьом и още две девойки, когато се бореше с левкемията.

Тогава трите медалистки на 100 метра бътерфлай насочиха сходно обръщение към Икее по време на награждаването на Световното - шампионката Маги Макнийл (Канада), Ема Маккиън (Австралия) и Сострьом написаха на ръцете си на Икее в никакъв случай да не се отхвърля.

View this post on Instagram

Японката не беше единствената плувкиня, която поддържа Сострьом в сложния за нея миг. Същото стори и южноафриканският олимпийски и международен медалист в бътерфлая Чад Льо Кло. " Пожелавам на моята съотборничка/капитан и най-важното другар бързо възобновяване. Лъвовете не се възвръщат като хората ", написа Льо Кло под няколко техни общи фотоси.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР