Японската звезда Акико Накаяма се завръща в България с нов

...
Японската звезда Акико Накаяма се завръща в България с нов
Коментари Харесай

Японската звезда Акико Накаяма се завръща в България с нов пърформанс и изложба

Японската звезда Акико Накаяма се завръща в България с нов пърформанс и галерия
Японската звезда Акико Накаяма, която предходната година удиви българската аудитория с пърформанса си с „ живи ” картини (Alive Painting), се завръща още веднъж у нас. За феновете на изкуството този път тя е подготвила напълно нов и друг пърформанс, само че и независима галерия, в която ще бъдат показани „ замръзналите ” сега на деяние „ живи ” картини.

В изявление за БГНЕС за идните две прояви ни споделя Мартина Стефанова от Арт фондация ДОМА.

„ Акико Накаяма се качва на сцената на 8 ноември от 21.00 часа в Дом на киното. Тя още веднъж ще бъде в компанията на музиканта E.U.E.R.P.I. (Мариан Колев), който ще ѝ приглася със звуци от дрон, от Космоса и най-различни други ембиънт моменти. Този път японската художничка ще показа и независима галерия. В изложба „ Росита “ за първи ще имаме опция да забележим тези „ живи “ картини в застинал миг. Изложбата се открива на 1 ноември от 18.30 часа ”, означи Мартина Стефанова.

В деня на пърформанса публиката ще има неповторимата опция да се срещне персонално с Акико Накаяма в галерията, където ще бъдат подредени нейните картини. Там всеки ще може да беседва от първо лице с нея и да научи детайлности и любопитни обстоятелства за употребяваната от нея техника.

„ Акико Накаяма е родена в Токио, където живее и до ден сегашен. Тя обикаля света от доста години, откогато изобретява метода за „ живите “ картини. Често художничката се пита: Защо картините не са живи? Защо са сухи и са положени върху платна? Тези нейни въпроси ѝ оказват помощ да сътвори техника, която съчетава цифровите изкуства с обичайните японски техники. В последна сметка Акико съумява да оживи картините и да преплита разнообразни истории в тях – от зараждането на Земята до човешките взаимоотношения. Превръща се в доста известен актьор и обикаля цяла Европа, Азия и Америка “, споделя още Мартина.

Пърформансите на японската художничка са постоянно разнообразни и атрактивни, а квалифицираното от нея за българската аудитория към този момент остава изненада.

„ Тя постоянно играе с разнообразни детайли, цветове и знаци. Какво ни е подготвила? Не знаем, само че сигурно ще е нещо друго, на което ще се насладим. Публиката да се приготви за огромни изненади! За едно прекарване, което е на друго, сетивно равнище. Едно магично прекарване, което ще отвори най-различни вътрешни търсения, ще даде някакви отговори или нещо повече… ”, добавя още Мартина Стефанова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР