Японската Tokyo Electron спира работа с китайски клиенти, включени в

...
Японската Tokyo Electron спира работа с китайски клиенти, включени в
Коментари Харесай

Все повече компании извън САЩ спират работа с китайски клиенти, включени в черния списък на Вашингтон

Японската Tokyo Electron стопира работа с китайски клиенти, включени в черния лист на Вашингтон, съобщи пред Reuters представител на компанията. Дружеството е третият максимален снабдител на съоръжение за произвеждане на полупроводници в света.

Tokyo Electron, както и ARM и други компании преди този момент, не са със седалище в Съединени американски щати и не са обвързване да съблюдават американските закони и тази възбрана, само че все пак го вършат.

Самата Китай, която се намира в търговски спор със Съединени американски щати, поставя големи услуги, с цел да развие личната си промишленост за произвеждане на чипове, с цел да понижи зависимостта си от американски, европейски и японски компании.

Друга огромна японска компания в бранша също обмисля да спре доставките към китайските сътрудници, включени в листата, споделят източници. Дружествата водят деен разговор с Министерството на промишлеността, само че не са получавали указания към този момент. Източникът показва обаче терзанието в фирмите да се възползват от възбраната, с цел да разширят личния си пазарен дял. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР